BUVERO

BUVERO 2013

Az első BUVERO tréningprogramot Magyarországon, Szerbiában és Németországban hirdettük meg. A tábor határokon átívelő jellege nagyban megsokszorozza a résztvevők lehetőségeit, túlmutatva a helyi és a nemzeti viták megszokott keretein. A projekt célja továbbá egy fenntartható, határokon átnyúló, az önkifejezésen és az információcserén alapuló hálózat létrehozása. Három országban összesen 35 fiatal nő vett részt a projektben.

BUVERO 2014

Ebben az évben a BUVERO EXPO két szervezet, a Romédia Alapítvány és a német Galeri Kai Dikhas együttműködésével jött létre, a berlini TAK Theater imAufbau Haus partneri közreműködése mellett. A tábor 24 fiatal roma lányt segített hozzá, hogy minőségi audiovizuális anyagokat hozzanak létre, és képessé váljanak az innovatív részvételre kulturális tevékenységek során. Mindez folyamatosan formálja az első fenntartható, roma nőkből – újságírókból és művészekből – álló online közösséget, melynek tagjai képesek a pozitív változás érdekében befolyásolni a közvéleményt és változtatásokat elérni környezetükben és a saját életükben is.

BUVERO 2015

A Romédia Alapítvány harmadik BUVERO képzési programját Magyarországon és Macedóniában indítottuk el, de a jövőben tovább szeretnénk bővíteni a hálózatot a Balkán-térségben. A jelentkezőkből önéletrajzuk, motivácós levelük és ajánlólevelük alapján a Romédia Alapítvány és a Macedón Országos Roma Centrum (National Roma Centrum of Macedonia) választott ki 12 fiatal nőt.

VJ SHOW

A VJ Show egy kreatív, kooperáción alapuló projekt Szauder Dávid médiaművész vezetésével és DJ Sánta Elemér közreműködésével, melynek során a BUVERO táborok résztvevői vizuális és zenei anyagok felhasználásával és egy komplex VJ és szerkesztő szoftver segítségével megmutathatják a roma kultúra sokszínűségét. ott ki 12 fiatal nőt.