Skip to main content

2020

JANUÁR 28.

Képzés a képzőknek, Freedom From Hate Projekt, Budapest

A Romédia Alapítvány munkatársai részt vettek a Minority Rights Group International által a Freedom From Hate projekt keretében szervezett képzők képzésén. 

http://stories.minorityrights.org/freedom-from-hate/

 

ÁPRILIS 3-30.

Online Mozi Esték
A Romédia Alapítvány heti moziestet indított a közösségi média platformjain. Az érdeklődők a Mundi Romani sorozat epizódjait láthatták hétről hétre. 

 

MÁJUS 15.

Online képzés: A romák elleni cyber-gyűlölet leküzdésének alternatívái
A Romedia Foundation része volt a Minority Rights Group ”Freedom From Hate” projektjének. A projekt a roma közösségekkel szembeni gyűlöletbeszéd jelenségére összpontosított. Célunk az volt, hogy növeljük a romák láthatóságát a közösségi média felületein az online gyűlöletbeszéd elleni küzdelem érdekében.


JÚNIUS 25.
RomArchive elnyerte a 2020-as Grimme Online Díjat
2020. június 25-én, a RomArchive elnyerte a Grimme Online Díjat a „Tudás és Oktatás” kategóriában. Ezzel a díjjal kiemelkedő oktatási programokat tüntetnek ki, melyek a nagyközönség számára releváns tartalmakat nyújtanak, és a társadalom oktatását, tanácsadását és tájékoztatását szolgálják. A Romédia Alapítvány, mint a RomArchive Filmszekciójáért felelős szervezet hálás az elismerésért. 

 

AUGUSZTUS 2.
Daróczi Ágnes, a Romédia alapítójának videóüzenete a Nemzetközi Roma Holokauszt Emléknap alkalmából.
https://www.youtube.com/watch?v=YBJi0tZcgkQ&feature=youtu.be

 

AUGUSZTUS 2.
Daróczi Ágnes, a Romédia Alapítvány alapítója augusztus 2-án, Budapesten, a Nemzetközi Roma Holokauszt Emléknapon megemlékezik a holokauszt roma áldozatairól.

 

AUGUSZTUS 12-15

BUVERO média workshop roma nőknek, hibrid esemény
A Romédia Alapítvány sikeresen valósította meg a BUVERO média workshopot 14 fiatal lány és nő bevonásával augusztus 12-16 között, a Covid-19 járvány előírásainak szigorú figyelembevételével.

 

OKTÓBER

Bársony Katalin, a Romédia Alapítvány ügyvezető igazgatója a Nők Lapja – Évszakoknak adott interjút. 

 

NOVEMBER 3.
Előadás a Közép-Európai Egyetemen (CEU)
Romédia Alapítvány ügyvezető igazgatója, Bársony Katalin előadása a Közép-Európai Egyetem Romani Studies Program és a Bibó István Szabadegyetem a “CIGÁNY PROBLÉMÁTÓL” A ROMA EMANCIPÁCIÓIG című szeminárium sorozatán. 

NOVEMBER 4-15.
Fényévtávolság holland premierje, online esemény
Holland premierje a Romédia Alapítvány, a BAXT Films és az HBO Europe közös produkciójának a Bársony Katalin rendezte Fényévtávolság című filmnek az Eastern Neighbour Film Festival-on! A film Balázs József jazz zongorista életéről és zenekaráról az East Gipsy Bandről. 

 

NOVEMBER 12.

Webinárium a ”Nők ereje” címmel az Eastern Neighbour Film Festivalon
Bársony Katalin a Romédia Alapítvány ügyvezető igazgatója részt vett az Easter Neighbour Film Festival szervezte webináriumon. A webináriumon kimelkedő női filmkészítőkkel találkozhatott a közönség.

https://www.facebook.com/events/626332544775159

 

NOVEMBER 19-23
Ake Dikhea? Roma Film Fesztivál
November 19-23 között szervezték az éves Ake Dikhea? Roma Film Fesztivált online. Katalin Bársony, a Romédia Alapítvány ügyvezető igazgatója a filmek zsűrizésével vett részt az eseményen.


DECEMBER 10-11
Emberi Jogi Filmnapok, online esemény
A Romédia Alapítvány sikeresen megtartotta az ingyenes és teljes mértékben online elérhető Emberi Jogi Filmnapokat, tudatosan összekapcsolva az Emberi Jogok Világnapjával. A kétnapos filmvetítés és a hozzá kapcsolódó kerekasztal beszélgetések megragadta a magyar és nemzetközi közönséget és sajtót. A Filmnapok célja, hogy közelebb vigye az emeberekhez a cigány/roma kultúrát.

DECEMBER 17.
A Romédia Alapítvány részt vett a REDI Summit élő eseményen, ahol a Y-Support pojektbeli feladatainkról számoltunk be. A projekt célja, hogy támogatást/segítséget nyújtson fiatal roma vállalkozóknak.