Skip to main content

2018

JANUÁR-DECEMBER

 A RomArchive Filmszekciójának fejlesztése.

 

JANUÁR 20.

Buvero Alumni Találkozó

A Romédia Alapítvány Buvero Alumni találkozót szervezett a roma női médiatábor korábbi résztvevőinek. Az alkalom lehetőséget teremetett rá, hogy újra találkozzanak és megvitassák tapasztalataikat a tábor óta. Különösen fontosnak éreztük megtudni, hogy hogyan tudták a médiatáborban megszerzett elméleti és gyakorlati tudást beépíteni életükbe és hasznosítani.

 

FEBRUÁR 16.
”Shooting Black Live – 25 éves a Romédia Alapítvány”

Az eseményt a Francia Intézetben, Budapesten szervezte a Romédia az Alapítvány 25 éves fennállásának évfordulójára. Az alkalom lehetőséget teretett arra is, hogy a készülő RomArchive projektet is megismerhessék a résztvevők. 

 

AUGUSZTUS 21-26.

BUVERO Roma Női Média Workshop

2018 augusztusában a Romédia Alapítvány megtartotta a Buvero Roma Női Média Workshopot Szigetbecsén. 6 fiatal roma lány vehetett részt a képzésen, akik mélyebben betekintést nyerhettek a digitális médiatartalmak gyártásba.

 

SZEPTEMBER
ReOrient Fesztivál, Stockholm

Katalin Bársony meghívást kapott a ReOrient Fesztivál “A romákról kialakított narratíva a médiában és a filmekben napjainkban” című kerekasztalbeszélgetésére. A fesztiválon a Romédia Alapítvány bemutatta a RomArchive Filmszekciójának válogatásából filmeket a közönségnek.

 

OKTÓBER 1-5.
”Freedom From Hate”: Training a Media Diversity Institution közreműködésével, Budapest

A Romédia Alapítvány, a romák elleni gyűlöletbeszéd online terjedésének visszaszorítása érdekében részt vesz az átfogó ”Freedom from Hate” projektben partnerségeben a Minority Rights Group- Európával.